Roel Ottow

Ook voor Roel Ottow is tekenen een dagelijkse behoefte. “Als ik naar iemand luister, gebeurt het vaak ongemerkt dat ik wat krabbel op papier. Het is absoluut geen desinteresse voor wat er verteld wordt. Integendeel: het maakt juist dat ik beter luister.”

Diverse technieken
Als ontwerper en illustrator gebruikt Roel veel verschillende technieken en materialen. Ecoline, pastel, acrylverf. “Ik maak veel werk in opdracht. Dat kunnen posters zijn, boekomslagen, illustraties. Functioneel, maar ook met subtiele humor.”
Maar ook objecten van hout, metaal en kunststof. Ingenieus door hun eenvoud, maar tegelijkertijd raak.

Röntgen-jaar
Voor Roel en anderen van de Stichting Röntgen Apeldoorn had heel 2020 in het teken moeten staan van Wilhelm Röntgen. Deze oud-Apeldoorner ontdekte 125 jaar geleden de röntgenstralen en werd de eerste Nobelprijswinnaar voor natuurkunde. “Jammer dat de gemeente hier niets mee doet. De Stichting Röntgen laat een film maken over zijn leven, er komt een – door mij ontworpen-gedenksteen voor het Röntgenhuis aan de Hoofdstraat 171. In het najaar een theaterproductie in Orpheus en op 6 november een symposium en de opening van het Röntgenpaviljoen in CODA.”

Huis/Atelier

Houttuinen-Noord 3
7325 RE Apeldoorn
tel: 055 3120800

email: roel@ottow.nl
website: ottow.nl

Copyright 2023 Stichting Ateliers Apeldoorn