Ferry Staverman

De tentoonstelling met de titel “50 jaar later!” zou nu te zien zijn in de Loolaan Galerie. Een tentoonstelling van werk van mij en mijn eindexamen klasgenoten uit 1970 van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. En toen was er Corona. Geen tentoonstelling dus, maar in plaats daarvan een kleine presentatie online van mijn werk.
De werken die ik hier laat zien zijn bijna allemaal van karton en gelaserd. In het verleden zaagde ik de vormen zelf met een lintzaag uit het karton. Sinds ik vanaf 2014 steeds meer grote opdrachten kreeg van onder andere Hèrmes Parijs en Abu Dhabi maak ik digitale ontwerpen naar aanleiding van tekeningen. Zo werd het mogelijk om de ontwerpen door een lasersnijder met een laserstraal uit museumkarton te laten snijden.
Sinds ik in 2000 begon met mijn kartonnen objecten is het motief: opspringen, levensvreugde, ruimte innemen. In 2006 noemde ik de eerste tentoonstelling met deze objecten: “A Space Odyssey”.
Het afgelopen jaar heb ik veel geëxperimenteerd in het FabLab in Coda Apeldoorn waar veel kleine werken uit zijn ontstaan, meestal gelaserd.
De tentoonstelling met mijn vroegere klasgenoten hoop ik volgend jaar te realiseren. Dan wordt de titel 50 + 1 jaar later!

Huis/Atelier

De Heze 38
7335 BD Apeldoorn

tel: 06 24267814

email: ferrystaverman@hotmail.com
website: ferrystaverman.nl

Copyright 2023 Stichting Ateliers Apeldoorn