Milena Tlustá

Gewone patroon
Ook nu kan ik mijn gewone patroon vasthouden: ’s morgens wandelen en schetsen, en zo’n drie maal in de week schilder ik ’s middags in mijn atelier. Ik ben nu zelfs vaker buiten dan voorheen.
Niet op reis
Er zijn ook kleine en grote veranderingen. Kleine tegenvaller: de schetsboeken die ik altijd koop bij Crea-art waren uitverkocht. En ik ga nu niet op bezoek bij mijn kinderen en kleinkinderen.
In gewone tijden zou ik deze maand naar Tsjechië gaan. Daar woont mijn moeder in een verzorgingshuis. Binnenkort wordt ze 97 jaar. Heel jammer dat we dan niet bij elkaar kunnen zijn!
Sociale media
Exposities bekijken is er nu ook niet bij. Mijn schetsen zet ik elke dag op social media, zoals Facebook en Instagram. Dat levert leuke of treffende reacties op uit de hele wereld. Een schilderij van een stoel met drie bloemen vond iemand bijvoorbeeld precies wat corona nu is: begrensd! Fijn om zo nog in contact te zijn met anderen.
Tegen iets moois aankijken
Laatst kreeg ik een telefoontje van mensen die mij en mijn werk al jaren volgen. ‘Nu we meer thuis zijn, willen we graag tegen iets moois aankijken’, zeiden ze. Inmiddels zijn ze al langs geweest in mijn atelier en hebben ze een schilderij uitgezocht.
Expositie
Gelukkig zijn er ook concrete plannen voor de toekomst. Van begin juli tot eind september is er een expositie in de Grote Kerk, als onderdeel van 75 jaar bevrijding. Hopelijk kan dat doorgang vinden. Mijn schilderij met de narcissen zal daar dan te zien zijn. En ook Roel zal daaraan deelnemen met zijn ‘Dromen, denken, doen’.

Huis

Boswachtersveld 328
7327 JV Apeldoorn
tel: 055 5343492
tel: 06 25026909

email: milena@mtack.xs4all.nl
website: www.tustla.eu

Copyright 2023 Stichting Ateliers Apeldoorn